Oviautomatiikka tekee turvallisen ja esteettömän kulkemisen helpoksi. Oviautomatiikalla varusteltu ovi helpottaa etenkin liikuntarajoitteisten henkilöiden liikkumista tilojen välillä, ja on vertaansa vailla kohteissa, joissa oviin koskemista olisi vältettävä hygieniasyistä. Oviautomatiikka on lunastanut paikkansa niin toimistoissa, hotelleissa ja kauppakeskuksissa, kuin vanhainkodeissa ja sairaaloissakin. Se soveltuu hyvin myös kotikäyttöön tehden esimerkiksi autotallin ovien avaamisen ja sulkemisen helpoksi ja nopeaksi.

Ovikoneistot ovat turvallisia käyttää, sillä ne voivat tarpeen tullen hidastaa tai kokonaan pysäyttää oven, jolloin ovien väliin jäämisen ja törmäysten riski pienenee. Ovia voidaan myös ohjata ovikytkimien avulla. Sähköinen ovenavausjärjestelmä voidaan ohjelmoida aukioloaikojen ja nopeuksien osalta. Tällöin esimerkiksi vanhusten tai lastenvaunujen kanssa liikkuvien tarpeet saadaan huomioitua yksilöllisesti.

Sicutecilta saatavilla oleva oviautomatiikka kattaa sekä liukuovikoneistot, nosto-ovikoneistot, että taitto-ovikoneistot.