Kauko-ohjaus soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa kaapelointi olisi hyötyihin nähden turhan työlästä ja kallista. Tyypillisimpiä käyttökohteita kauko-ohjaimille ovat automatisoidut portit, puomit ja ovet, joita kauko-ohjaimella voidaan hallita. Kauko-ohjauksella voidaan helpottaa ja sujuvoittaa liikkumista eri tilojen, kuten parkkihallien, varastotilojen ja autotallien välillä, oli kyse sitten toimisto- tai varastorakennuksesta, tai tavallisesta asunnosta. Kauko-ohjaus voi osaltaan helpottaa myös liikuntarajoitteisten henkilöiden kulkua ja etenkin helppokäyttöiset, yhdellä suurella napilla varustetut kauko-ohjaimet soveltuvat hyvin vammaisten ja vanhusten käyttöön.

Myös lukkoja voidaan hallita kauko-ohjaimen avulla. Kauko-ohjainlukitus toimii hyvin esimerkiksi ulko-ovien, yleisövessojen, liiketilojen ovien ja tuotevitriinien yhteydessä. Myymälöissä kauko-ohjaimilla voidaan lisätä turvallisuutta ja sujuvoittaa asiointia niin henkilökunnan, kuin asiakkaidenkin osalta. Myymälät voivat hyödyntää kauko-ohjausta esimerkiksi ryöstöhälytyksen, myyjän kutsumisen, tavaraovien avaamisen, rullakaltereiden käyttön ja valvontakameroiden ohjaamisen kanssa. Kauko-ohjaimilla voidaan hoitaa myös murtohälyttimien kytkennät, valaistuksen säädöt ja ovipuhelinten ohjaus langattomasti.

Vain mielikuvitus asettaa rajoja sille, millaisia sähkölaitteita kauko-ohjaimen avulla voidaan ohjata. Kauko-ohjainten muuttuva koodi tekee niiden käytöstä turvallista, ja sen murtaminen, kopioiminen ja väärentäminen on mahdotonta.

Sicutecin kauko-ohjausvalikoima kattaa sekä kauko-ohjaimet, vastaanottimet, että kauko-ohjaimen hallinnoinnin tuotteet.