Titan HS

Titan on saranaporttikoneistot ovat sähkömekaanisia kierretankoon perustuvia koneistoja. Titan eroaa Toona koneistoista oleellisimmin siinä, että sylinteri työntyy ulos koneiston päästä, kun taas Toonassa liike tapahtuu koneiston alla. Tästä johtuen Titan koneiston etukiinnike tulee portissa paljon kauemmas saranasta. Portista tulee tällöin jämäkämpi ja portin liikuttamiseen tarvitaan vähemmän voimaa. Titan koneistoja on kahta eri kokoa TTN3724 korkeintaan 3,7m porttilehdille ja TTN6024 korkeintaan 6m porttilehdille. Titan koneistot ovat ns. High-Speed tuotesarjaa, joten ne ovat jonkin verran nopeampia kuin Toona koneistot.

24Vdc koneistoissa rajat perustuvat moottorien magneettisiin kierroslukulaskureihin, joiden avulla ohjauskeskus tietää liikematkan pituuden ja portin sijainnin. Rajoja voidaan säätää ohjelmallisesti, mm. huullosviive valittavissa portaattomasti. Asennuksessa koneistoihin kiinnitetään mekaaniset rajat, jotka toimivat rajojen ohjelmoinnin äärirajoina. Porttiympäristössä ei siis välttämättä vaadita mekaanisia rajoja, joita vasten porttia pitäisi ajaa. Sähkökatkoksen jälkeen ohjauskeskus tarkistaa koneistojen sijainnin ajamalla portin äärirajaa vasten.

Titan saranaporttikoneistot voidaan asentaa myös ulospäin avautuviin portteihin. Sisäänpäin avautuvissa porteissa koneistot tarvitsevat noin 200-300mm sivutilaa.

Ohjauskeskuksena MoonClever MC824H, jossa moottorilähdöt kahdelle 24Vdc moottorille, Bluebus-väylä valokennoille, hätäseis-liitäntä sekä kolme ohjelmoitavaa input ja output liitäntää. Output ohjelmoitavissa mm. sähkölukolle, lukitusmagneetille, varoitusvalolle tai tilatiedolle. Paljon moottorikohtaisia säätöjä, mm. avautumis- ja sulkeutumisvoiman säädöt sekä portaattomasti säädettävät huullosviive tai osa-aukko.

Ohjauskeskuksen syöttö 3 x 1,5mm2 ja moottorilinjat 5 x 1,5mm2.